Jäsenmaksut

Jäsenmaksu kattaa Aito HSO ry:n, Akavan Erityisalojen ja Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon palvelut.

Jäsenmaksut uudistuivat vuoden 2018 alusta, nyt kaikki jäsenet maksavat jäsenmaksua.

Jäsenmaksu 1,1 prosenttia maksetaan päätoimen ennakonpidätyksen alaisista tuloista kuten bruttopalkasta, lomakorvauksista, lomarahasta ja luontoiseduista (mm. lounas-, auto- ja puhelinedut) sekä Erityiskoulutettujen työttömyyskassan Erkon maksamista etuuksista (mm. ansiosidonnainen päiväraha ja vuorottelukorvaus).

Jäsenmaksua ei peritä bonuksista, optioista, tulospalkkioista, päivärahoista ja kilometrikorvauksista.

Jos olet opiskelija tai opintovapaalla, jäsenmaksusi on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sisältäen lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut) sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista. Muissa tapauksissa opiskelijajäsen on vapautettu jäsenmaksusta.

Ulkomailla asuva maksaa jäsenmaksua 10€/kk (ei koske lähetettyä työntekijää).

Eläkeläisten jäsenmaksu on 70 euroa vuodessa (5,83 €/kk). Jos olet jäänyt eläkkeelle kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta kertamaksuna.

Ammatinharjoittaja- sekä yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 200 euroa vuodessa (16,66 €/kk). Jos liityt tai aloitat yritystoiminnan kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta.

Mikäli sinulla ei ole ennakonpidätyksen alaisia palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksusi suuruus on 10 euroa kuukaudessa. Muista päivittää jäsentietosi saadaksesi alennetun jäsenmaksun!

Jäsenmaksu maksetaan kerran kuukaudessa. Näin varmistat jäsenyyteen kuuluvien vakuutusten, työttömyysturvan sekä muiden jäsenetujen voimassaolon.

Maksaessasi jäsenmaksuja, muistathan käyttää saamaasi viitenumeroa. Viitenumero pysyy samana koko vuoden.

Mikäli et ole saanut jäsenmaksuviitettä tai tarvitset yksittäisen tilisiirron tietylle ajanjaksolle, saat tilinumeron helpoiten Akavan Erityisalojen sähköisestä asioinnista.

Jäsenmaksun voit maksaa itse tai Valtakirja työnantajalle.

Muistathan, että jäsenmaksun voi vähentää verotuksessa.

Jäsenmaksut


UKKPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä