Blogi

20.3.2018 8.00

Mikä on sinun osaamisesi ydin?

Annette Wikström, puheenjohtaja, Aito HSO ry

Tunnista ja hyödynnä omaa osaamistasi, oivalla ainutlatuisuutesi ja luo tarinoita, vinkkaa Aito HSOn puheenjohtaja Annette Wikström uunituoreessa blogissaan.  

Annette blogikuva 3
Ole rohkea ja löydä oma tarinasi, kannustaa Annette Wikström.
Maailma muuttuu ja me sen mukana. Miten, kuinka paljon ja mihin suuntaan - se on meistä itsestämme kiinni. Parasta siinä on yhdessä oivaltaminen ja tekeminen sekä matkan varrella oppiminen.

 Me nykyiset Aito HSO ry:n jäsenet olemme koulutukseltamme saaneet siihen oivat eväät: monipuolisen tutkinnon joka jo kouluaikana mahdollisti käytännön työn ja oppimisen monesta eri asiasta, kukin vähän omien kiinnostuksien mukaan. Ja mitä meistä sitten tulikaan? Aika vähän muurareita, taksikuskeja ja suutareita – kuten Anssi Kela laulaa – mutta muuten kyllä vaikka mitä. Tosin vain puolet meistä jäsenistä enää toimivat assistentti- tai sihteerinimikkeellä, loput ovat yrittäjiä, toimihenkilöitä, päälliköitä, koordinaattoreita ja monta sataa muuta titteliä. Onko tittelillä sitten väliä? Monet kertovat että heidän työnimikkeensä ei edes kerro mitä työ oikeastaan sisältää.

Toisaalta tämä on rikkaus ja onni. Emme ole sitoutuneet tiettyyn muottiin. Meistä on vaikka mihin – riippuen siitä mitä itse haluamme. Tai jos itse emme oikein tiedä niin elämä kyllä vie ahkeran ja osaavan ihmisen eteenpäin. Eräässä tutkimuksessa todettiin että n. 60 % nyt koulunsa aloittavista lapsista tekee aikuisena töitä, joita tänä päivänä ei vielä ole olemassa. Tämä tarkoittanee, että me, jotka olemme tottuneet tarttumaan tehtävään kuin tehtävään, kehittämään itseämme ja työtämme, olemme edelleen ja jatkossakin vahvoilla työmarkkinoilla. Sitten pitää vaan osata myydä se oma osaaminen, asenne ja kehittymishalu.

Silloin on hyvä aloittaa miettimällä mistä se oma ainutlaatuisuus koostuu. Itse koen olevani jonkinlainen hybridi. Esimerkiksi perheeltäni ja kasvatukseltani olen kaksikielinen: parhaimpina päivinä otan ja käytän parhaat osat sekä suomenkielisestä että ruotsinkielisestä kulttuurista ja porskuttelen iloisesti välimaastossa. Koulutukseltani taas olen sekä hotelli- ja ravintolaesimies että tradenomi, HSO mutta koska en nykyisessä työssäni tee varsinaisesti kumpaakaan koulutusta vastaavia tehtäviä olen kai jonkinlainen kehityshybridi. Tosin työssäni taloushallinnossa hyödynnän paljon oppimaani ja kansainvälisessä alkoholijuomien maahantuontiyrityksessä taustani yht’äkkiä onkin nivoutunut oivaksi yhdistelmäksi! Enkä vieläkään tiedä mikä minusta tulee isona.

Mikä on sinun yhdistelmäsi – se mikä tekee sinusta ainutlaatuisen? Mikä on sinun hosoutesi? Tai miksi sinä sitä kutsut? Markkinoinnissa puhutaan paljon tarinankerronnasta ja sen tärkeydestä. Enää ei riitä että kehutaan tuotteen tai palvelun (tai ihmisen?) erinomaisuutta vaan haetaan tarinoita. Mikä on siis sinun tarinasi?

Olen aina ihaillut, ja ehkä vähän kadehtinutkin, ihmisiä jotka saavat tehdä työtä johon suhtautuvat niin intohimoisesti, että tekisivät sitä vaikka eivät saisi siitä toimeentuloa. Aikuisiällä olen kuitenkin todennut että minäkin voin etsiä kustakin työstä, tehtävästä, harrastuksesta tai luottamustoimesta sen asian, joka sen intohimon herättää. Tällä hetkellä se on innostus olla mukana maan parhaassa yhdistyksessä ja mahdollisuus kehittää sitä yhdessä muiden ammattilaisten ja kanssa-hybridien kanssa. Oletko mukana?Palaa otsikoihin | 4 Kommenttia | KommentoiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä