Blogi

13.4.2018 9.00

Liity omaan heimoosi

Maarit Rapp, toiminnanjohtaja, Aito HSO ry

Rohkea ja valmis muutoksiin. Muun muassa näillä sanoilla luonnehtivat Aito HSOn aktiivitoimijat omaa yhdistystään muutaman viikon takaisessa yhteisessä suunnitteluseminaarissa. Muutosvalmiutta ammattiyhdistysliikkeeltä totta vie edellytetäänkin, jos haluamme olla mukana jäsenten arjessa eikä jämähtää vanhentuneeksi instituutioksi.

Olemme Aito HSOssa viime aikoina pohtineet paljon, miten voimme parhaiten tukea jäseniämme työelämän eri käänteissä. Ammattiyhdistyksen perustehtävät - ammatillinen edunvalvonta, ansiosidonnainen työttömyysturva ja työsuhdeneuvonta - ovat toki tärkeitä peruspalveluita ja luovat vankan perustan toiminnallemme, mutta tämä ei yksin riitä. Haasteet työelämässä ovat hyvin moninaisia ja edellyttävät myös ammattijärjestöiltä uusia, jäsenlähtöisiä palveluja – ehkä jopa sellaisia, joita ei helposti mielletä liiton tarjoamiksi.

Aito HSOn jäsenten laaja-alainen osaaminen käy ilmi jäsenrekisteristämme, jossa eri ammattinimikkeitä on pitkälti yli 300. Jäsenten työtehtävien kirjo on uskomattoman monipuolinen enkä lakkaa hämmästelemästä toinen toistaan kiinnostavampia uratarinoita, joita jäsentapaamisissa kuulen. Olemme aidosti moniosaavaisten asiantuntijoiden heimo!

Ja millainen voimavara tällainen heimo onkaan parhaimmillaan: keskusteleva, kannustava ja vertaistukea tarjoava.  Itse toivoisin, että voimme jatkossa olla yhä useammalle juuri ”se oma heimo”, johon on helppo liittyä ja jossa voi olla oma itsensä. Sellainen, joka tarjoaa alustan keskusteluille ja verkostoille ja jossa saa joko asiantuntijan sparraamana tai kollegoilta tukea omaan ammatilliseen kehittymiseen ja urapohdiskeluihin.

Askeleita uuteen suuntaan on jo otettu: Ammatilliset seminaarit, tietoiskut ja koulutukset sekä vapaamuotoisemmat, verkostoitumista tukevat ja myös ei-jäsenille avoimet kohtaamiset ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa Aito HSOn tapahtumakalenterissa. Ja tämä on vasta alkua, uusia toimintamuotoja, avoimempaa ja ripeämpää viestintää ja eri jäsenryhmille suunnattuja palveluja suunnitellaan innolla. 

Millaisia palveluja ja koulutuksia sinä toivoisit? Kerro meille - olemme kuulolla!Palaa otsikoihin | 1 Kommentti | Kommentoi


Nimimerkki
Otsikko
Kommentti *
Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
13.4.2018 9.19
Sari
Verkostot
On tärkeää, että järjestätte koulutuksia ja tapahtumia. Työnantajat ovat melko nihkeitä näiden osalta.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä